HTML

Svéd tanulságok

Összehasonlítom a magyar és svéd életet. Iskolát, háztartást, egészségügyet, erkölcsöket, emberi kapcsolatokat, mindent. Nem azért, hogy példálódzzak. Nincs célom, csak okom: 35 év alatt hozzászoktam dolgokhoz és értékekhez, amik nálam maradtak. Nem az érdekes, hogy mi ered a jólétből, hanem hogy miből ered a jólét.

Friss topikok

  • uni1002: József Attila Mama Már egy hete csak a mamára gondolok mindíg, meg-megállva. Nyikorgó kosárral ö... (2011.10.31. 08:16) A közös mosókonyha ésszerű
  • uni1002: Csak a történeti hűség kedvéért, megyeszékhelyünkön évente 2x van lehetőség, és a könnyen gépkocsi... (2011.10.31. 08:07) Lomtalanítás bármikor
  • nyíregyházi betti: Itthon az sem rendkívüli, ha az sztk-ban fekvőgipszben lévő bokatörött beteget átküldik gyalog a ... (2011.10.31. 07:48) Kelj fel és járj - rolátorral

Linkblog

A svéd dal-diadal

2012.07.06. 19:23 :: É-szakos

A Roxette a harmadik legnagyobb svéd világsiker az ABBA és az Ace of Base után. A duó tagjai: Marie Fredriksson és Per Gessle. Ez utóbbi a Gyllene Tider (Aranyidők) együttesből jött és benne is maradt fél lábbal. A Gyllene Tider csak Svédország határain belül sikeres, de ott nagyon. Legnépszerűbb számuk, a Sommartider hatására a svédek spontán kóruséneklésben törnek ki.

Legnagyobb sikerük az 1980-as évek végén volt, amikor a "Join the Joyride World Tour" címen világkörüli turnén mutatták be többek között máig legismertebb számukat, a Joyride-ot..

Összesen 3 világkörüli turnét csináltak. A már emlitetten kívül a "Crash! Boom! Bang! World Tour" és a "Room Service Tour".

Legelső világsikerük a The Look volt, 1988-ban. Ez egy korai felvétel, amin látszik, hogy néztek ki kezdetben.

 

 

 

22 évvel később ugyanezzel a dallal léptek fel a svéd trónörökös királylány Victoria és Daniel esküvőjén. Ekkor léptek fel tíz év után először Svédországban. Itt az alkalom az összehasonlításra.

 

>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://e-szakos.blog.hu/api/trackback/id/tr454631210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása