HTML

Svéd tanulságok

Összehasonlítom a magyar és svéd életet. Iskolát, háztartást, egészségügyet, erkölcsöket, emberi kapcsolatokat, mindent. Nem azért, hogy példálódzzak. Nincs célom, csak okom: 35 év alatt hozzászoktam dolgokhoz és értékekhez, amik nálam maradtak. Nem az érdekes, hogy mi ered a jólétből, hanem hogy miből ered a jólét.

Friss topikok

  • uni1002: József Attila Mama Már egy hete csak a mamára gondolok mindíg, meg-megállva. Nyikorgó kosárral ö... (2011.10.31. 08:16) A közös mosókonyha ésszerű
  • uni1002: Csak a történeti hűség kedvéért, megyeszékhelyünkön évente 2x van lehetőség, és a könnyen gépkocsi... (2011.10.31. 08:07) Lomtalanítás bármikor
  • nyíregyházi betti: Itthon az sem rendkívüli, ha az sztk-ban fekvőgipszben lévő bokatörött beteget átküldik gyalog a ... (2011.10.31. 07:48) Kelj fel és járj - rolátorral

Linkblog

A svéd dal-diadal

2012.06.30. 00:13 :: É-szakos

 

 

Sorra veszem a sikeres svéd könnyűzene ismert alakjait. Egyelőre rendezetlenül, aztán ha összegyűlt néhány, elrendezem a gyűjteményt. A sorrend nem fejez ki értékitéletet. Csak olyanokkal foglalkozom, akiket én is szívesen hallgatok. A legtöbben angolul énekelnek és lehetséges, hogy már számontartod őket anélkül, hogy tudnád, hogy svédek. Lesznek itt világsztárok és olyanok is, akik csak Svédországban ismertek. Egyeseknek minden lemeze szenzáció, másoknak volt egy nagy számuk, aztán eltüntek nyomtalanul.

 

 


 

Az Army of Lovers-t 1987-ben alapította a dragshow-művész és zenész Alexander Bard és Jean-Pierre Barda. A biszexuális erotika, a glamour és az irónia lettek a csoport legfőbb ismertetőjelei.

A popzenész, debattör, író és lótenyésztő Alexander Bard sokféle jelmezben és sminkben lép fel, de „civilben” a rövidnadrág az ismertetőjele. Régi vékony, csurranásnyi szakálla mostanában kiterebélyesedett és ez érdekes kontrasztot képez a rövidnadrágja alatt kivillanó térdeivel.

 

Alexander Bard bámulatosan sokoldalú. Zenéje világsiker, akárhogy hívják az együttesét. Az Army of Lover már feloszlott, de azóta volt már Vacuum, BWO és Gravitonas is. Gyakran szerepel politikai és kulturális vitaprogramokban, ahol szellemesen és fürge nyelvvel érvel. Mindig humoros, pontosabban ironikus, a vitákban éppúgy, mint a zenében.

Jean-Pierre Barda gigantikus penistartója látható a fenti videón is, amely a tévé-fellépésük alkalmából egyetlen öltözéke volt. Úgy vállalja zsidóságát, hogy ugyanakkor provokálja a konzervatívabb zsidókat homoerotikus mozgásával, öltözeteivel vagyis inkább öltözetnélküliségével.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://e-szakos.blog.hu/api/trackback/id/tr754619651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása